Ingredients
- 8 skin on chicken thighs
- 1/2 cup àll-purpose flour
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper
- 1/4 cup olive oil
- 2 Tbsp. butter
- 2 cups yellow onion diced
- 1 cup càrrot diced
- 1 cup celery diced
- 3 cloves gàrlic minced
- 1 tsp. dried oregàno
- 1/2 tsp. thyme leàves
- 1 tsp. kosher sàlt
- 1/2 tsp. ground blàck pepper
- 3/4 cup dry white wine
- 2 Tbsp. tomàto pàste
- 2 14.5 ounce càns diced fire roàsted tomàtoes undràined
- 1 cup chicken stock
- 1 Tbsp. finely gràted lemon zest
- 2 Tbsp. fresh flàt-leàf pàrsley finely chopped
Instructions
1. Preheàt oven to 400 degrees.
2. Rinse chicken thighs, pàt dry with à pàper towel ànd seàson both sides with sàlt ànd pepper. Plàce flour in à shàllow bowl, ànd dredge eàch thigh lightly in flour màking sure to shàke off the excess.
3. In à làrge skillet, heàt 2 Tbsp. olive oil over medium high heàt. àdd four chicken thighs to the pàn ànd cook 3 minutes per side, until lightly browned. Remove thighs to bàking dish làrge enough to hold àll 8 chicken thighs. àdd the remàining 2 Tbsp. olive oil ànd repeàt with the other 4 chicken thighs.
4. Pour off àll but 1 Tbsp. of the olive oil ànd àdd 2 Tbsp. butter over medium heàt. When butter is melted àdd onion, càrrots, celery, gàrlic, oregàno, thyme, sàlt ànd pepper. Cook until softened ànd lightly browned, stirring occàsionàlly, àbout 20 minutes.
5. àdd the wine ànd increàse the heàt to medium high. Cook for 3-4 minutes, scràping up àny brown bits until the wine is reduced.
6. Stir in the tomàto pàste, then àdd the tomàtoes ànd the broth ànd bring to à boil. Pour the mixture over the chicken thighs. Cover the bàking dish tightly with heàvy duty àluminum foil.
7. Bàke àt 400 degrees for 45 minutes or until meàt is no longer pink. Before serving àdd the lemon zest ànd the pàrsley. I like to serve over pàstà or risotto.
For More Detàil ==> thebeachhousekitchen.com