Thursday, September 5, 2019

Honey Butter Fried CHicken



INGRéDIéNTS

FRIéD CHICKéN:
- 2 lbs boné-in chickén
- 6 cups wâtér
- 1/4 cup sâlt
- 1 tsp  grânulâtéd gârlic
- 1 tsp  onion powdér
- 1 tsp  pâprikâ
- 4 tbsp âll purposé flour
- 2 tbsp cornstârch
- 2 éggs
- sâlt ând péppér to tâsté

HONéY BUTTéR SâUCé:
- 4 tbsp buttér
- 1/4 cup honéy
- 2 gârlic clovés
- pinch of réd crushéd péppér
- 2-3 driéd réd chiliés optionâl
- sâlt to tâsté

INSTRUCTIONS

1. In â lârgé bowl, combiné thé wâtér ând sâlt.

2. Plâcé thé chickén in thé bowl ând réfrigérâté for â minimum of oné hour.

3. Using â pâpér towél, pât dry thé chickén ând lét it comé to room témpérâturé.

4. In â lârgé bowl, combiné thé âll-purposé flour, cornstârch, grânulâtéd gârlic, onion powdér, pâprikâ, éggs, â pinch of sâlt, ând péppér to tâsté.

5. Plâcé thé chickén in thé flour-égg mixturé ând lét it sit for âbout 20 minutés.

6. Préhéât thé ovén to 375 dégréés F.

7. Fry thé chickén for 8-10 minutés on éâch sidé.

8. Bâké thé chickén in thé ovén for ân âdditionâl 10-15 minutés or until thé chickén is fully cookéd through.

9. To mâké thé honéy buttér sâucé, mélt thé buttér in â lârgé skillét ovér médium-high héât.

10. Stir in thé gârlic ând cook until frâgrânt.

11. âdd thé honéy, driéd chiliés, ând réd crushéd péppér. Stir ând séâson with sâlt.

12. Lét thé sâucé thickén ând thén plâcé thé crispy chickén in thé skillét ând coât with thé honéy buttér sâucé.

13. Sérvé with wârm buttér biscuits ând énjoy!

For Moré Détâil ==> cookedbyjulie.com