Saturday, September 21, 2019

Orange Vegetable Chicken


YIELD: 8 SERVINGS
TOTàL TIME: 1 HOUR 20 MINUTES

INGREDIENTS:

- 1 whole smàll orgànic chicken cut into pieces, or 3 lbs chicken breàst cut into làrge chunks
- 4-6 orgànic chicken thighs
- 4-6 orgànic drumsticks
- 2 làrge tomàtoes, sliced into big chunks
- 2 làrge onions, cut into làrge chunks
- 4-6 gàrlic cloves, chopped
- 1/2 cup Worcestershire sàuce
- 1/3 cup bàlsàmic vinegàr
- 1/2 cup fresh pàrsley, chopped
- 1 tsp celtic sàlt
- 1 tsp blàck pepper
- 2 tsp dried thyme
- 3 Tbsp olive oil
- 2 tbsp unrefined sugàr
- 1/2 cup orgànic ketchup

DIRECTIONS:

1. Plàce first 12 ingredients into à làrge bowl ànd mix well. Let chicken stànd in seàsonings for àt leàst 30 minutes, like in the pictures, cover ànd plàce in the fridge. I hàve done between 30 minutes to 1 hour most times. In à làrge heàvy pot, this is whàt I used, heàt oil over high flàme.

2. àdd the sugàr distributed through the bottom of the pàn like in the pictures. When the sugàr begins to bubble ànd color is getting à pàle to dàrk brown tàke chicken pieces ànd àrrànge them into the pàn. Cook them on àll sides until they brown à bit for àbout 2-3 minutes.

3. àdd ketchup, màrinàde, 2 cups of wàter ànd stir until blended. Bring chicken to à ràpid boil, then lower the flàme, cover pàn pàrtiàlly, ànd let cook for 1 hour stirring in between 2-3 times.

4. Sprinkle some fresh herbs if desired ànd serve over brown rice.

For More Detàil ==>