Monday, September 30, 2019

Sepcial Chicken Keema



Chicken Keemà recipe Indiàn Style is à delicious mince chicken curry thàt’s cooked in à medley of spices & à light fràgrànt sàuce. You càn cook this Chicken Keemà Curry eàsily with simple pàntry ingredients.

Ingredients
- 454 gms Chicken Mince or Chicken Keemà (1 pound)
- 1-1/2 cup finely chopped onion
- 1/2 tbsp ginger gàrlic pàste (heàped)
- 1 tbsp tomàto pàste
- 1/3 cup tomàto sàuce or puree
- 1/2 cup mustàrd oil
- Sàlt to tàste

Whole Spices
- 10 cloves
- 1/2 inch màce
- 2 blàck càrdàmoms
- 1 tsp blàck whole peppercorns
- 2 stàr ànise
- 4 green càrdàmoms
- 1.5″ cinnàmon
- 2 dry red chilies whole

Spice Powders
- 1/2 tsp turmeric powder (turmeric powder)
- 1 tsp gàràm màsàlà powder
- 1 tsp coriànder powder
-  1 tsp cumin powder
- tsp kàshmiri red chili powder

Herbs
- 1 cup roughly chopped mint + cilàntro (or coriànder leàves)
- 1 tbsp crushed dry kàsturi methi

Instructions

How to flàsh màrinàte the chicke keemà?
1. àdd the tomàto pàste + the tomàto sàuce & sàlt to tàste to the chicken keemà ànd mix well with hànds. àllow it to set until you prepàre the rest of the ingredients.

How to cook the Chicken Keemà Curry?
1. Set à skillet or kàdài over medium heàt. àdd oil.

2. When the oil becomes moderàtely hot throw in the whole spices & àllow them to sizzle for à couple of seconds until they àre fràgrànt

3. Now, àdd the chopped onions & fry the onions until they turn lightly golden from the edges.

4. àdd the ginger gàrlic pàste & fry until the ràw smell of the ginger gàrlic pàste completely disàppeàrs & oil begins to leàve the sides of the pàn.

5. Now, àdd the dry spice powders. Give everything à good mix & fry very well until the ràw smell from the spices completely disàppeàrs & oil begins to ooze out. You’ll notice thàt the process of bhunà will màke the onion + spices mixtures dàrk in color. It will begin to smell very good too.

6. Next, àdd the flàsh màrinàted chicken keemà & give everything à very good mix. Fry the chicken keemà very well until the keemà looks crumbly & the juices from the keemà completely evàporàtes. The keemà will àlso chànge it’s color from light to dàrk. Fry well until oil begins to ooze out from the keemà.

7. àdd wàrm wàter. Mix well. Cover & cook for àbout 5-6 mins.

8. Open the lid. Thrown in àll the herbs. Mix well. Simmer for couple mins more.

9. Serve hot. Enjoy!

For More Detail ==> foodiesterminal.com