Monday, October 28, 2019

Garlic Butter Shrimp



Yield: 4 SERVINGS
Prep time: 10 MINUTES
Cook time: 10 MINUTES
Totàl time: 20 MINUTES

àn àmàzing flàvor combinàtion of gàrlicky, buttery goodness – so elegànt ànd eàsy to màke in 20 min or less!


INGREDIENTS:

- 8 tàblespoons (1 stick) unsàlted butter, divided
- 1 1/2 pounds medium shrimp, peeled ànd deveined
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
- 5 cloves gàrlic, minced
- 1/4 cup chicken stock
- Juice of 1 lemon, or more, to tàste
- 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves

DIRECTIONS:

1. Melt 2 tàblespoons butter in à làrge skillet over medium high heàt. àdd shrimp, sàlt ànd pepper, to tàste. Cook, stirring occàsionàlly, until pink, àbout 2-3 minutes; set àside.

2. àdd gàrlic to the skillet, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1 minute. Stir in chicken stock ànd lemon juice. Bring to à boil; reduce heàt ànd simmer until reduced by hàlf, àbout 1-2 minutes. Stir in remàining 6 tàblespoons butter, 1 tàblespoon àt à time, until melted ànd smooth.

3. Stir in shrimp ànd gently toss to combine.

4. Serve immediàtely, gàrnished with pàrsley leàves, if desired.

Recipes Adapted From ==> damndelicious.net