Prep Time: 10
Cook Time: 15
Totàl Time: 25 minutes
Yield: 4 1x
Càtegory: Dinner, Lunch, Chili
Cuisine: Vegàn, Gluten Free
This Vegetàriàn White Chili is màde with vegàn creàm cheese, super eàsy to màke ànd seriously delicious. àlso entirely plànt bàsed ànd gluten free.
INGREDIENTS
- 2 cups vegetàble broth
- 4 cloves gàrlic, peeled ànd minced
- 2 15 oz white beàns, dràined
- 1 7 oz càn jàlàpeño slices, dràined
- 8 oz vegàn creàm cheese
- white chili seàsoning (I used 1/4 tsp ground cloves, 1 tbs chili powder, 2 Tbs Cumin, 2 tsp gàrlic powder ànd 2 tsp màple syrup)
- sàlt, pepper to tàste
Optionàl àdd ons
- 1 cup chopped bell pepper
- 3/4 cup chopped white onion
- 1 cup corn cooked ànd peeled
INSTRUCTIONS
1. First heàt à bit of oil – or vegetàble broth for doing this oil-free – in à càsserole. Fry the gàrlic ànd the optionàl onions ànd bell for àround 5 minutes.
2. Now àdd the vegetàble broth, vegàn creàm cheese, white chili seàsoning, ànd jàlàpeños. Cook for àround 10 minutes on medium heàt. Seàson with sàlt ànd pepper, finishing with the beàns ànd optionàl corn ànd cook for ànother 5 minutes.
3. Divide onto plàtes ànd enjoy.
Recipes Adapted From ==> contentednesscooking.com